Reformationen 500 år

I 2017 er det 500 år siden Martin Luther slog 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg – det blev startskuddet til reformationen. Året igennem afholder Rosenvængets Sogn forskellige arrangementer om reformationen og dens betydning for det danske samfund, dansk identitet og bevidsthed.

Byvandring i Reformationens KØbenhavn
MØdested: lutherkirken
Mandag den 28. august kl. 16:30
Byvandring ved Morten Lander Andersen, cand.mag. i historie og religion

Vi mødes i Lutherkirken, hvorfra vi går eller for evt. gangbesværede arrangerer kørsel. Vandringen er en klostertur, der udgår fra Nørreport, hvor vi besøger forskellige steder, hvor klostre og hospitaler lå.
Efter byvandringen bevæger vi os tilbage til Østerbro og Lutherkirken på samme måde vi er kommet derfra og vi slutter af med lidt smørrebrød i kirkens menighedssal.

Tilmelding er nødvendig senest den 23. august
hos kordegn Flemming Nielsen på email: fnie@km.dk

Steffen StØvring om Martin Luther
lutherkirken

Torsdag den 7. september kl. 19:00
Den dramatiske historie om manden, der uforfærdet modsagde verdens stærkeste magtinstanser. Hvad ville han? Hvad gjorde han? Hvad tænkte han? Hvad skyldtes hans ufattelige mod og urokkelighed? Var han også for urokkelig? Kan han inspirere os i dag– positivt og negativt? Afgørende? Personligt? ... kom og hør mere den 7. september.