Copenhagen Jazz Festival i Frihavnskirken... den 6. - 14. juli
 
21 koncerter i Frihavnskirken for 50 kr. …per koncert. Copenhagen Jazz Festival har eksisteret siden 1979 og er én af de største jazzfestivaler i verden. Copenhagen Jazz Festival er særlig på den måde, at den foregår på over 100
  jazzklubber og spillesteder over hele byen, i byrummet og de store koncertsale, og henvender sig derfor til både børn, unge og ældre, entusiaster og nybegyndere, lokale og turister.
     
  Fredag den 6. juli kl. 17:00
   


Duolog: ”From Bach to blues”
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Torben Sminge (trompet) og Jens Krøjholt (bas).
  Duolog er en musikalsk ”samtale” mellem trompetisten Torben Sminge og bassisten Jens Krøgholt. Emnerne er som fantasien - uden begrænsninger. Der fortælles historier fra det virkelige liv, eventyr, hverdagsting, løgnehistorier, kærlighedshistorier. Fortællingerne kalder på smilet, hjerte rimer på smerte - og måske også lidt praleri. Det hele ender som den gode historie. Godt på sin egen måde. Man får lidt med hjem, så man kan give denne samtale på toner sine egne ord.

Musikken er kondenseret til melodi og bas. To selvstændige og ligeværdige stemmer. Vi blander instrumenterne trompet og kontrabas med flygelhorn, EWI, melodica, lommetrompet, Würlitzer, percussion, kalimba, lidt electronica, lidt sang og loops mm.

Kulisserne til Duolog er – udover egne kompositioner – dansk / svensk folketone, J.S. Bach,Østens Mysterier, højskolesangbogen, tango, salmer samt fortolkninger af den store jazzsangbog og andre klassikere.
     
  Fredag den 6. juli kl. 20:00
   


STRY
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Anders Toft Larsen (trommer), Kaare Munkholm (vibrafon), Mathias Wedeken (kontrabas) og Christian Achton Friis (ukulele, guitar og vokal). 

Københavnske Stry spiller igen i år I Frihavnskirkens smukke rum. Orkesteret vil bruge selve kirkerummet som medskaber til denne koncert. Instrumenterne, melodierne og den legende lyd vil sammen med akustikken være i centrum denne eftermiddag under årets jazzfestival.

Stry er et eksperimenterende københavnsk folk-jazz-pop orkester, hvor målet er at lade musikken stå i centrum og tale for sig selv. Stry er simple sange med et drillende udtryk. Det er pop og folk, der pludselig blandes med world, rock og jazz. Øret skal hvile, men pirres af instrumenternes leg. Musikken skal gøre lytteren tryg og tænksom. Et sted i melodien ligger det sørgelige tæt op af glæden. Og hvor teksten slutter, starter tanken.

Live i kirkerummet bliver stedet, hvor hvert instrument vil stå frem. Orkesteret spiller og rummet spiller med. Akustikken bliver et instrument i sig selv, en medspiller, der udvider og beriger musikken, koncerten og publikum.

Fakta: Stry er et københavnerbaseret orkester bestående af etablerede folk fra pop-, jazz- og worldmiljøet.
Der er i tidligere konstellationer udgivet to album, hvor et tredje album netop nu færdiggøres. Bandet har en del turné-virksomhed i Danmark og Schweiz på CV’et. Læs mere på hjemmesiden: stry.dk

Anders Toft Larsen
Anders Toft Larsen er trommeslager, og er født 1981. Han har spillet på den københavnske musikscene de sidste 12 år, og har primært bevæget sig inden for genrerne jazz,
  soul og singer/songwriter. Han er aktivt medlem i grupperne Stry, Love Your Way, The Intruders og Macho, og har tidligere spillet i grupper som miA og Bozkov. Sidstnævnte orkester, lagde navn til den dengang eksisterende jazzklub Bozkov Jazzclub, som han var med til at grundlægge. Han har ydermere været meget aktiv i music and poetry miljøet, hvor han har spillet med en lang række digtere, heriblandt Ursula Andkjær, Søren Ulrik Thomsen, Thorkil Jacobsen og Morten Søndergaard. Anders Toft Larsen har turneret med forskellige musikalske projekter i lande som Schweiz, Tyskland, Italien, England og Grønland, og har medvirket som producer og musiker på en række plader og indspilninger.

Som underviser fungerer han som tromme og sammenspilslærer på Johanneskolens musikskole, samt underviser i musik på deres gymnasium.

Kaare Munkholm
Kaare Munkholm, vibrafonist, er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium, hvor han også har undervist i en lang årrække.

Kaare Munkholm spiller med en perlerække af danske og udenlandske musikere og orkestre som f.eks. Tangoorkestret, Gustav Ljunggreen, Emil de Waal, Peter Erskine, Poul Dissing, Peter Bastian, Fredrik Lundin, Marcelo Nisiman, Kristian Jørgensen, Malmø Symfoniorkester og Afengin.

Mathias Wedeken
Mathias Wedeken er født 1974, og har studeret hos bla. NHØP og Jan Voogd i Groningen / NL og På RMC København. Han har turneret og spillet på festivaler i lande som Rusland, England, Tyskland, og udgivet to plader med bandet Quarterpounder.

Christian Achton Friis
Christian Achton Friis er født 1973, københavnsk sanger, sangskriver og guitarist. Er gået fra musical, til hård rock og er landet i et nysgerrigt akustisk folk-pop univers. Christian har stået på mange af landets scener og turneret i England, Schweiz og Skandinavien. Han er sangskriver i forskellige teams fra rock til country og gæstesanger i studiet og på scenen og han har meget korerfaring og er en karismatisk coversanger.

Af projekter gennem tiden kan nævnes; Davinchi, SCAM, Vokalkompagniet, Partyfreaks, Niceland og nu Stry. Producer på egne og andres udgivelser og ejer af indie-selskabet About Square Recordings.
     
  Fredag den 6. juli kl. 21:30
   
  Macho
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Kristian Jessen (el- og kontrabas), Mads Heide (klaver), Katja Welner (sang) og Anders Toft Larsen (trommer). 

Macho er et nysgerrigt orkester. Med tre erfarne jazzmusikere og en sangerinde med rødder i soulmusikken, udforsker de grænselandet mellem jazz og soul med originale kompositioner, samt deres egne legelystne fortolkninger af jazzstandards.
     
  Lørdag den 7. juli kl. 14:00
   


Malte Dueholm Trio
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Malte Dueholm (guitar), Simon Forchhammer (trommer) og Jonatan Bak (bas). 

Malte Dueholm har allieret sig med Jonatan Bak og Simon Forchhammer. Bak og Forchhammer har vundet Ung Jazz
  2017 med bandet Alawari. Dueholm er aktuel med EP’en Idyllendal. Som anmelder Niels Overgaard har beskrevet som: ”… jazz af den slags, hvor svævende nordiske inspirerede ballader, som Salmecykel får blidt modspil af titelnummeret Idyllendal, der rummer nogle avantgardistiske farver lige under den pæne overflade.“
 
Sammen fortolker trioen Dueholms kompositioner, som behandler både indflydelser fra jazz, danske salmer, avantgarde og ambient. Musikken spreder sig fra vægtløs minimalisme til kontante klimaks. Det er en musik der arbejder i forskellige grænseland, en musik som ikke lader sig begrænse, men altid vender hjem.

Trioen er eksplosiv, dynamisk og kendetegnet ved stor intensitet, men med et tilgængeligt udtryk.
     
  Lørdag den 7. juli kl. 17:00
   
  Holm
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Ida Nørby Sørensen (DK, cello), Oda Mathilde Holstad Dyrnes (NO, cello), Karlis Auzins (LV, tenorsaxofon og klarinet), Jonas Engel (TY, altsaxofon og klarinet)
og Roberto Bordiga (IT, kontrabas og komposition). 
 
Holm er et møde mellem fem internationale musikere, der arbejder og bor i Danmark og i udlandet. Kernen i projektet er af kontemplativ karakter. Det handler om at styrke den følelsesmæssige side afopfattelsen af musik og lyd ved at fokusere på improvisation, gentagelse, klangfarve, lyrisk komposition og samspil. Kombinationen af disse elementer skaber musik, der har en betydelig visuel kvalitet og fører lytteren til en meditativ sindstilstand. To celloer, to saxofoner og en kontrabas giver etunikt og organisk spektrum af lyde i en fuldstændig akustisk ramme.
     
  Lørdag den 7. juli kl. 20:00
   


  NØrbo & Davidsen
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Søren Nørbo (klaver) og Nils Bo Davidsen (kontrabas og cello). 
 
Pianisten Søren Nørbo og kontrabassisten og cellisten Nils Bo Davidsen forenes i år atter i Frihavnskirken under Copenhagen Jazz Festival. Deres samarbejde strækker sig over flere årtier og de har en håndfuld fælles cd-udgivelser bag sig. Mellem hvert møde fører deres individuelle vedholdende arbejde med alle tiders musik og udforskning af musik i andre sammenhænge dem videre ad nye stier, og senest har det været Nils’ cello, der har givet duoen en ny klanglig retning.

Improvisation er den mest umiddelbare overskrift for koncerten, både i fortolkningerne af Søren Nørbos nye kompositioner og i forhold til de uforudsigelige musikalske rejser duoen inviterer publikum med på denne sene eftermiddag i det skønne kirkerum.
     
  Søndag den 8. juli kl. 14:00
   


Jesper Hertz Trio
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Jesper Hertz (klaver), Søren Østergaard Pedersen (kontrabas) og Anders Senderovitz (trommer). Genre: ”moderne“.
  Der er stormfulde kærlighedseventyr, helt banale hverdagsoplevelser og møder med sjove, kærlige og skæve mennesker på programmet, når Jesper Hertz Trio kaster sig ud i deres eget musikalske univers. Musikken er luftig, lyrisk og billedskabende med tydelige referencer til den nordiske lyd, uden at den slipper taget i den amerikanske jazztradition. Den bliver leveret med musikalsk overskud, spilleglæde og stor samhørighed mellem musikerne – og publikum bliver inviteret med ind i musikken gennem sjove og underfundige historier om inspirationen bag kompositionerne.

Trioen har spillet over det meste af landet og bla. på Århus Jazzfestival og Copenhagen Jazzfestival. Jesper Hertz Trio udgav i august 2017 albummet EP, og fik anmeldelsen ”Fremragende, lækker jazztrioplade” fra P8 Jazz. Læs mere på facebook: facebook.com/jesperhertztrio/
     
  Søndag den 8. juli kl. 17:00
   


Michael Sunding solo
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Michael Sunding (klaver og sang). Genre: Smooth jazz, vokal, world / folk.
  Ved en solokoncert med pianist, sanger, sangskriver og komponist Michael Sunding kan musikken tage mange retninger, og det vil den helt sikkert gøre! Med sin legesyge nysgerrighed og brede ballast kommer vi rundt i det musikalske landskab og kan støde på alt fra folkemusik, jazz, gospel og blues til salsa, sigøjner og soul.

Det er inkluderende intenst og improviseret, det er groovy og sprudlende, det er melodisk og stille – alt sammen fra det ene øjeblik til det næste. Kom og nyd en koncert, der vil efterlade dig med et bredt smil og en varm følelse indeni! Læs mere på hjemmesiden: michaelsunding.dk/
     
  Søndag den 8. juli kl. 20:00
   
  Kalejdokant
FrihavnsKIRKEN, STORE SAL
Entré: kr. 50,00

Jesper Andersson (saxofon), Randi Holum (trompet), Niels Andersson (klaver), Lars Holm (bas) og Asger Rosenkilde Mortensen (trommer).

Kalejdokant spiller originalmusik komponeret af Jesper Andersson. Musikken er groovy, boppet og humoristisk og spilles skønt og medrivende af denne kvintet. Kom og hør Kalejdokants bud på blues’en, livet og andre essentielle emner.
     
  Mandag den 9. juli kl. 14:00
   


The Mighty Mouse
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Morten Pedersen (DK, klaver), Thommy Andersson (SE, kontrabas) og Håkon Berre (NO, trommer).
  The Mighty Mouse er et spændende og friskt bud på en moderne nordisk klavertrio. Der er god plads i musikken, og det åbne univers smelter sammen med kompositionerne på en organisk og naturlig måde. Inspirationskilderne er mange, men legendariske trioer med henholdsvis Bobo Stenson og Paul Bley, er til stor inspiration for trioens lyd og approach til musikken.

The Mighty Mouse har i de seneste år turneret intensivt, i Danmark, Tyskland, Polen og Sverige og har udgivet to anmelderroste albums på Barefoot Records.

Under Copenhagen Jazz Festival 2018, udkommer trioens tredje udgivelse på Barefoot Records; Or the man from the river. Læs mere på hjemmesiden: mightymousejazz.com/
     
  Mandag den 9. juli kl. 17:00
   
FOTO: Stephen Freiheit

Clausen & Malta

FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Thomas Clausen (klaver) og Carlos Malta (saxofon og fløjte).

Brasilien møder Danmark, Syden møder Norden, Samba møder Jazz Forbrødring på flere planer, personligt, musikalsk, menneskeligt, to venner, to virtuose musikere & komponister åbner op for deres verden af toner og lyde.

Der er lagt op til intim og intens kammermusik, sprælske og stemningsfulde improvisationer, smukke melodier og en rigdom af farverige brasilianske rytmer og klangfarver, når Thomas Clausen og Carlos Malta sammen indtager scenen.

Med indlevelse og smittende spilleglæde kaster de sig ud i specielle udgaver af kendte melodier: den gamle ragtime Tiger Rag får et skud brasiliansk baiao-rytme og Jobim melodien One Note Samba bliver på tilsvarende måde krydret og meget andet… Numrene de vil fremføre består desuden af Duoens egne kompositioner.
  Thomas Clausens, som er præget af hans brede arbejde med de fleste stilarter inden jazz og europæisk musik, mens Carlos Malta's numre har denne umiskendelige brasiliansk farve, det rytmiske svaj, men også en særlig klangsans, noget etnisk om man vil, en klar relation til den utrolige rigdom af musik fra det store land. Duo-samarbejdet mellem pianist og komponist Thomas Clausen og den brasilianske saxofon og fløjte-virtuos Carlos Malta, tog sin begyndelse under Copenhagen Jazz Festival 2016, hvor Duoen spillede to koncerter på Posthus Teatret i København. Koncerterne blev optaget af den københavnske jazz-kanal Radio jazz, og resulterede i en times udsendelse, som blev sendt i oktober 2016. Clausen & Malta har tidligere indspillet det meget roste album After The Carnaval, sammen med den brasilianske sanger og guitarist Celia Malheiros. Albummet udkom på Stunt i 2009. Denne trio har bla. spillet turneer i USA, Tyskland, Sverige & Danmark.

Thomas Clausen
Dansk pianist / komponist, som har ledet egne orkestre med bla. NHØP, Mads Vinding, Alex Riel, Jesper Lundgaard, Peter Danemo. Og tætte samarbejder med Gary Burton, Steve Swallow, Billy Hart, Palle Mikkelborg m.fl. – dannede sin Brazilian Quartet (1997 - 2009) sammen med Fernando de Marco (bas), Afonso Correa (trummer) og Jan zum Vohrde (saxofon). Senere med Teco Cardoso & Lea Freire fra Sao Paolo som blæsere. Trio med Celia Malheiros & Carlos Malta 2007 - 2013. Læs mere på hjemmesiden: thomasclausen.com/

Carlos Malta
Brasiliansk saxofon og fløjte-virtuos, en af Brasiliens kendteste musikere, fra i Rio de Janeiro. Bla. kendt fra sit eget orkester Pife Muderno. Har jævnligt været gæst hos Brasiliens største sangere / komponister, f.eks. Edu Lobo & Milton Nascimento. Carlos Malta har indspillet en flot række cd'er i eget navn. Kom frem med Hermeto Pascoal’s orkester, hvor han var med i 12 år. Læs mere på hjemmesiden: carlosmalta.com.br
     
  Mandag den 9. juli kl. 20:00
   


Roemer & Steffen: ”rUmRaKeTtEn“
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Anna Roemer (guitar) og Steffen Nordenstam (guitar).
  rUmRaKeTtEn er instrumental og filmisk musik komponeret og udført af de to guitarister Anna Roemer og Steffen Nordenstam.

Musikken er dramatisk og legende under en bred &  farverig palet af strengeinstrumenter, klangrum, kompositioner, effekter og stilarter.

I egne kompositioner og med kærlighed til John Berry, Ennie Morricone, (the) Ventures in Space, Henry Mancini etc. bevæger rUmRaKeTtEn sig rundt i et eksperimentelt univers af skarpe  stemninger, noisy passager, loops og ikke mindst et varmt og autentisk guitarvenskab.

For Anna Roemer se mere på instagramsiden: instagram.com/anniromanski/
For Steffen Nordenstam se mere på instagramsiden: instagram.com/steffen_nordenstam/
     
  Tirsdag den 10. juli kl. 17:00
   


Pontoppidan & Fabricius
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Randi Pontoppidan (vokal og elektronik) og Martin Fabricius (vibrafon og elektronik). Genrer: moderne, freejazz, eksperimental og elektronisk.

Sangerinden Randi Pontoppidan og vibrafonisten Martin Fabricius mødes i et frit improviseret univers. Akustiske og elektroniske lyde smelter sammen og skaber nye
  verdener der invitere lytteren indenfor. Musikken bliver skabt på stedet og tager afsæt  i nuet, stemningen og det tilstedeværende publikum.

Randi Pontoppidan
Randi Pontoppidan er sangerinde, improvisatør og komponist med en international kariere. Hun arbejder med loop maskiner og anden elektronik. Med hendes stemme går hun på opdagelse i musikalske landskaber og fremtryller nye lyde. Stemmen bliver et instrument. Fra free-jazz til moderne kompositions musik; Randi Pontoppidan har gennem årene udviklet en særdeles vidtfavnene sang-palette.

Martin Fabricius
Martin Fabricius er uddanet fra Berklee College of Music med speciale i filmmusikkomposition. Han har studeret sit hovedinstrument, vibrafonen, med den 7-dobbelte Grammy-vinder Gary Burton og har siden 2008 udgivet tre anmelder roste plader i eget navn, den seneste, Out of The White, fik blandt andre flotte anmeldelser 5-stjerne i All About Jazz og blev genudgivet på det tyske pladeselskab Bethold Records i 2017. Martin har bla. spillet med Tomasz Stanko og Steve Swallow og kan også høres på bas-legenden Jamaaladeen Tacuma's album fra 2015, The Legend og The Pipe & Sweater.
     
  Tirsdag den 10. juli kl. 20:00
   


Sejlund & Thorsteinsson
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Pernille Louise Sejlund (sang, tangenter, laptop mm.) og Rune Thorsteinsson (tangenter, percussion, sang, laptop, loop pedaler mm.).

Pernille Sejlund & Rune Thorsteinsson er to prisvindende, anerkendte komponister og musikere, som arbejder indenfor hver deres felt af musikken. I denne konstellation vil de, med afsæt i deres forskellige baggrunde fra henholdsvis den klassiske og rytmiske verden, skabe en koncert drevet af et helt unikt nærvær.

Sammen skaber de kompositioner og arrangementer i et set-up, der foruden vokaler og tangenter, krydres med bla. elektro-akustiske elementer.

Koncerten henvender sig især til det lyttende publikum, som drages ind i et stemningsfyldt og billedskabende univers med højt til loftet.

Musikken og udtrykket dvæler dog ikke udelukkende ved det stille og reflekterende, men appellerer undervejs også til en mere udadvendt karakter, hvor publikum måske ligefrem inddrages. Sangene er primært dansksprogede, men genremæssigt kan musikken være svær at sætte i bås og skal findes et sted mellem pop, jazz, singer-songwriter, world, elektronisk musik, filmmusik, avantgarde light, minimalisme og meditationsmusik.

Duoens første optræden var til et musikalsk portrætindslag på DR K i maj 2014 i forbindelse med, at Pernille modtog Sonning Musikfonds Stipendium: vimeo.com/95855495

Følg med på duoens facebookside, hvor der også er link til deres optræden på DR K: facebook.com/pernilleogrune
  Rune Thorsteinsson
Musiker, komponist og underviser Rune Thorsteinsson (født 1979) er uddannet pianist på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Aktuel som bandleader med projekterne Globale Kompositioner, Body Rhythm Factory, Booom-music, Cph-Cuba. Nomineret til DMA World 2016 for årets track fra Global Compositions. Vandt en DMA World-pris i 2015 for bedste album Global Compositions og var også nomineret til DMA World i2015 for bedste komponist. Modtog for samme album seks stjerner i Gaffa samt en Carls Pris i kategorien ”Roots”.

Har desuden vundet en Danish Music Award sammen med bandet Grupo Danson og en sydafrikansk Music Award med percussionisten Tlale Makhene. Body Rhythm Factory blev i 2013 udnævnt til YAMA production of the year som verdens bedste koncertproduktion for børn og unge af den internationale organisation Jeunesses Musicales International. I Januar 2015 var bandet ”special guests” i Copenhagen Phil's nytårskoncerter, hvor de havde omarrangeret deres musik for band og symfoniorkester.

Rune Thorsteinsson laver efteruddannelseskurser for musiklærere, komponerer musik til dokumentarfilm, instruerer musikvideoer og udvikler undervisningsmateriale til brug på konservatorier, musikskoler, gymnasier og folkeskoler. Desuden er han initiativtager og leder af et øvelokale/studiekollektiv på Nørrebro.

Pernille Louise Sejlund 
Pernille Louise Sejlund  (født 1979) er uddannet i komposition på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og i sang og performance fra Anne Rosing Instituttet. Modtager af Sonning Musikfonds Stipendium 2014. Hun har vundet flere kompositionspriser og udtagelser med sin musik. Har udgivet debut-cd'en Time for Reflection i september 2014 – 11 tracks som kommenterer klimaforandringerne i tæt samarbejde med DR-meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard.

Hun har lavet filmmusik til kortfilm og korte animationsfilm samt oplysnings- og reklamefilm. Festivalkomponist ved Rudersdal Sommerkoncerter 2014. Årets komponist ved Bornholms Musikfestival 2018. Har komponeret og arrangeret for adskillige ensembler, solister, bands og orkestre i både den ”rytmiske” og ”klassiske” verden.

Pernille Louise Sejlund har samarbejdet med bla.: *Michala Petri, *Copenhagen Phil, *Athelas Sinfonietta Copenhagen *Ensemble Storstrøm / Danish Chamber Players, *DR UnderholdningsOrkestret, *DR Pigekoret *Deekay Music producer Obi Klein (bla. filmmusik i teamet ”Mood factory” samt co-writing af musik for rapperen E SENS' nyeste album fra 2015 [The Anecdote], der har vundet flere Korean Music Awards 2015, bla. årets album) *Bandet Panamah - strygerarrangementer til flere af deres sange.
     
  Onsdag den 11. juli kl. 17:00
   


Niels Balle Nordic Project
FrihavnsKIRKEN, Store sal
Entré: kr. 50,00

Laila Rong Hanna (NO / SY, vocal), Lars Søberg Andersen (NO, trompe t /flygelhorn),  Niels Balle (DK, piano / keyboard), Helle Marstrand (DK, kontrabas) og Mikkel Find (DK, trommer).
 

Komponist og pianist Niels Balle spiller med sit Nordic Project – en jazzquintet, med hvem han for nylig har udgivet ny cd med egne kompositioner.

Cd’en hedder The Mystery of Nature (Gateway) og er en musikalsk rejse ind i den forunderlige nordiske og syd-europæiske natur med inspiration fra bla. Orvieto og den spektakulære Amalfi-kyst i Italien, norske folketoner og hav-dykning på Bornholm med synet af bølgende hav-planter og oplevelsen af havets stilhed.

Cd’en indeholder musik primært af Niels Balle, men også norske folkemelodier og musik af den Canadiske trompetist Kenny Wheeler. Der vil blive spillet musik fra cd’en og til koncerten af jazz-quintetten.

     
  Onsdag den 11. juli kl. 20:00
   

FOTO: Hipermania

Cactus
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Maria Dybbroe (altsax), Zeki Jindyl (altsax), Thorbjørn Kaas (kontrabas), Frederik Hagner (kontrabas) og Tobias Andreassen (trommer).

Som planten der gror de steder hvor stjernehimlen er klarest og alt er lang undervejs, må lytteren forberede sig på lange rejser med højt til loftet. Ofte er fundamentet et groove som i vestafrikansk musik, men Maria Dybbroes kompositioner trækker også på inspiration fra moderne
  klassiske værker, og imellem mylderet af ostinater møder man tit melankolske melodiske temaer som i nordisk folkemusik – alt sammen frit fortolket som i den eksperimenterende del af jazzen. Cactus er tæt på at være en dobbelttrio, med to basser og to saxer, og med denne samklang og spejling er det oplagt at også temaer spejles, vendes, vrides og udfordres. Både romantiske forestillinger om åbne vidder, fatamoganaer og kaktussens farlige og hårdtslående pigge indfries i dette lydunivers.

Maria Dybbroe er en ung saxofonist og komponist som de seneste år har markeret sig som improvisator og kapelmester på den mere eksperimenterende del af den københavnske og aarhusianske jazzscene. I 2017 blev hun af P8 Jazz udvalgt til at turnere med Euro Radio Jazz Orchestra.

Marias egne grupper tæller bla. KØS, IINN, Coriolis og Bodies we are, Time we share med danseren David Kummer, men hun har desuden spillet i mange andre konstellationer bla. med navne som Laura Toxværd, Jesper Løvdal, Torben Snekkestad, Tristan Honsinger, Lotte Anker, T.S. Høegh.

I Cactus har Maria samlet nogle af de mest lovende unge aarhusianske musikere lige nu, der bla. kendes fra Yune, Narcosatanicos og I Just Came From the Moon, som vandt Ung Jazz i 2016.
     
  Torsdag den 12. juli kl. 17:00
   
 

Boelskifte & Nordmark
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Christina Boelskifte (sang) og Mikael Nordmark (klaver).

Christina Boelskifte er en anerkendt solist og optræder jævnligt for bla dronning Magrete.  Denne gang har hun den svenske pianist Mikael Nordmark med, og sammen leverer de en  musikalsk oplevelse med indlevelse og nærvær. Repertoiret spænder fra Amerikanske klassiske jazz standards  i nye soul forklædninger til egne kompositioner. 

     
  Torsdag den 12. juli kl. 20:00
   


”Caleidocello“
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Peter Hudler (cello).

Caleidocello af Peter Hudler er en farverig blanding af stilarter, genrer og karakterer. Peter er uddannet klassisk cellist, men optræder i dag med flere forskellige stilarter og
  nye måder at udtrykke sig musikalsk, og herved flyttes grænserne for hvad instrument såvel som musiker formår. På denne måde bygger han bro mellem verdens ældste sange og de mest sofistikerede jazz-juveler, forbinder bluegrass med barok – ja endog rock n’ roll – Caleidocello tager dig på en uforglemmelig musikalsk rejse!

Peter Hudler, cellist, født i Østrigs hovedstad Wien, hvor han også arbejder på nuværende tidspunkt. Han modtog en klassisk musikuddannelse på Wiens konservatorium og ved Mozarteum Salzburg; han har siden da arbejdet i forskellige orkestre og kammermusikensembler (bla. Storstrøms Kammerensemble i Danmark).

I 2016 udgav han sin første solo-cd, Caleidocello. Denne cd rummer et vidtspændende repertoire, der bevæger sig på tværs af genrer som jazz, blues og folk samt hybridmusikstykker, som han har opført og udviklet sidenhen – i Østrig såvel som på internationale scener (f.eks. den skotske the Edinburgh Fringe Festival 2017 og Festival Cello Fan, i Callian, Frankrig). Læs mere på hjemmesiden: peterhudler.com
     
  Fredag den 13. juli kl. 17:00
   
  Love your way
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Annette Odimer (sang, guitar og mund-harmonika), Anders Toft Larsen (trommer og xylofon) og Estera Kwiecien (cello). Genre: musikken bevæger sig mellem lyrisk folk, eftertænksom pop, punk til jazz og viser.

Love Your Way spiller eventyrlig, poetisk og melodisk musik der overrasker med sine opfindsomme detaljer, og dynamikskift. Repertoiret er særdeles varieret, hvor der balanceres hårfint mellem det næsten uudholdelig sarte og det rå hudløse. Trioen udforsker det mødet mellem sang / intuitivt sprog, el-guitar, trommer, xylofon og cello.

Sangteksterne, der er både på engelsk og norsk, er stærkt inspireret af naturen, og søger hele tiden hen til det sted hvor alt falder på plads.

Love Your Way har eksisteret siden 2012 og har optrådt på diverse festivaler og intimscener i Skandinavien i forskellige konstellationer. De er lige udkommet med en ny EP Worlds Upon Worlds i 2017, samt musikvideoen Night Sky, udover det har de udgivet to albums Zentrifuge i 2012, Sacred Figures i 2015.
Læs mere på hjemmesiden: loveyourway.dk/
Læs mere på facebook: facebook.com/loveyourway.dk
Musikvideo: https://youtu.be/QY7JFXmxedI Musik: https://youtu.be/WtG2QOD-heg
     
  Fredag den 13. juli kl. 20:00
   


KØS
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Maria Dybbroe (altsax), Valdemar Kragelund (elektronik) og Kristian Isholm Saarup (trommer). Genre: experimental, Free Jazz og elektronisk.
  Tre musikalske søskende fra den københavnske undergrund forener som Køs deres forkærlighed for storladenhed, udtryksfuldhed, skrøbelighed og nøgenhed i et elektroakustisk univers.

Gruppen som har spillet sammen siden 2014 blander deres baggrunde fra fri improvisation, jazz og hip hop med inspirationer fra klassisk musik, ambient musik og støj.

Det er et univers med langstrakte udviklinger, smukke melodier, repetitive rytmiske strukturer, brede klangflader og store dynamiske udsving. Musik hvor rejsen er det spændende – og nærvær og udsagn er essentielt.

I maj 2017 udkom deres debut EP KØS, som kan downloades via: bandkoes.bandcamp.com/releases
Læs mere på facebook: facebook.com/koesmusic/
     
  Lørdag den 14. juli kl. 19:00
   


Agergaard, Gemmer, Thorn & JØrgens
FrihavnsKIRKEN
Entré: kr. 50,00

Thomas Agergaard (saxofon), P.O. Jørgens (trommer mm.), Søren Gemmer (klaver) og Jesper Thorn (kontrabas).

Frihavnskirken præsenterer under Copenhagen Jazz Festival 2018 for fjerde år i træk saxofonisten Thomas Agergaard. Nu i selskab med den legendariske danske trommeslager, komponist og lydkunstner P.O. Jørgens, pianisten Søren Gemmer og kontrabassisten Jesper Thorn.

Musik fra horisonten og musik helt tæt på, lydlandskaber, klassiske referencer, eksplosiv, lyrisk, vertikal og horisontal musik altsammen foldet ud i Frihavnskirkens lange, men unikt blide klang. Oplev to af de mest vidtfavnende og erfarne musikere i dansk musikliv gennem tre årtier i modspil med to nye stærke stemmer. Gruppen kan kun opleves i Frihavnskirken under Copenhagen Jazz Festival 2018.

Thomas Agergaard
Thomas Agergaard (født 1962) er en prisbelønnet og internationalt anerkendt saxofonist og komponist. Hans arbejdede indenfor moderne jazz rækker langt udover genrens konventioner, og han har i en årrække skrevet musik til klassiske kammerensembler. En stærkt forkortet
  optegnelse af hans samarbejde vidner om spændvidden; Marilyn Mazur, Povl Dissing, Nils Peter Molvær, Lars Jansson, Django Bates, John Tchicai, Zapolski Kvartetten og Copenhagen Saxophone Quartet har alle haft glæde af Agergaards væsen.

P.O. Jørgens
P.O. Jørgens aka Peter Ole Jørgensen aka Pere Oliver Jørgens (født 1958) er en legende i dansk improvisationsmusik og lydkunst. Som meget tidlig Do It Yourself-pioner har Jørgens siden starten af 80’erne udgivet genrenedbrydende musik på sit pladeselskab Ninth World Music og listen af samarbejder indenfor improvisationsmusik, lyrik, film, scenekunst, visuel kunst rækker vidt:  Evan Parker, Kenneth Knudsen, Bjørn Svin, Palle Mikkelborg, Düreforsøg, Jacob Anderskov, Søren Ulrik Thomsen, Inger Christensen, Henrik Nordbrandt, Rune T Kidde, John Tchicai, Klaus Lynggaard Peter Brötzmann, Jonas Struck, Lotte Anker, John Rud, Zlatko Buric, og utallige flere… P.O. Jørgens modtog i 2001 DJBJA’s hæderspris for sit virke.

Søren Gemmer
Søren Gemmer (født 1984) har i de senere år etableret sig som en stærkt personlig stemme på den danske scene for moderne jazz. På det seneste har Gemmer samarbejdet med skuespilleren Thure Lindhardt, digteren Caspar Eric, Marilyn Mazur, Palle Mikkelborg, den amerikanske trompetist Ralph Alessi (ECM) og med forskellige projekter med DR Big Band siden 2016. Efter mange år som sideman med blandt andre August Rosenbaum Trio, Reverse, The Piazzolla Orchestra, m.fl. udgav

Jesper Thorn
Jesper Thorn (født 1981) udgav i 2016 sit første album i eget navn med minimalistisk, impressionistisk elektro-akustisk jazz. Big Bodies of Water blev udnævnt til et af årets 10 bedste albums både af Berlingske Tidende og Jazznyt.  Han har desuden spillet med Jørgen Leth, Ralph Alessi, Palle Mikkelborg, flamingodanseren Selene Muñoz, Bjarke Mogensen, Andrea Pellegrini m.fl. og modtog i 2009 Jakob Gades Store Pris.