“Musik af Mulden”
 


Vokalensemblet Dekorum og
violinist Emma ElmØe
Frihavnskriken
Torsdag den 14. juni kl. 20:00
Entré: kr. 50,00

Det løbende projekt Musik af Mulden, som Vokalensemblet Dekorum søsatte i foråret 2017, har til hensigt at bygge bro mellem den klassiske korverden og folkemusikmiljøet gennem helt nye arrangementer af danske folkesange- og viser – skrevet til ensemblet af både unge, danske folkemusikere og mere etablerede klassiske komponister.
Til denne koncert præsenterer Vokalensemblet Dekorum for første gang et helt nyt hold arrangementer. Ensemblet har i år fokuseret på vækstlaget af unge komponister og har derfor indgået et mentor-samarbejde med DRs Malko Dirigentskole, hvor de studerende bidrager med et arrangement hver, som de selv har indstuderet og udviklet i samarbejde med Vokalensemblet Dekorum under vejledning af kunstnerisk leder Bo Asger Kristensen.

K oncerten indeholder ligeledes musik fra projektets første runde, hvor de bidragende komponister bl.a. inkluderede DR Pigekorets chefdirigent Phillip Faber, komponist og sanger Nadja Marie Schmedes, folkemusiker Clara Tesch samt Bo Asger Kristensen.



Vokalensemblet Dekorum
Vokalensemblet Dekorum er en ambitiøs gruppe bestående af unge, erfarne korsangere. Med et erklæret mål om at være en skabende del af det danske musikliv arbejder koret for at bidrage med noget nyt og spændende ved hver eneste koncert. Om det skabende består i opførelser af overset
  eller glemt musik, nye arrangementer af det kendte og elskede eller helt ny musik komponeret specielt til gruppen, varierer. Men fælles for det hele er en anderledes måde at præsentere klassisk kormusik på – i al beskedenhed. Som en del af målet om at præsentere klassisk kormusik på en ny måde synger Vokalensemblet Dekorum oftest uden dirigent – og uden noder.


Emma Kragh-Elmøe
Emma Kragh-Elmøe (født 1996) er en af den danske folkemusikscenes unge stjernefrø. Hun har altid haft en stor kærlighed til klassisk musik og blev optaget på klassisk MGK i en alder af 14 år. Efter sin tid på Sankt Annæ Gymnasium begyndte hun at dykke ned i den nordiske folkemusik og startede duoen Elmøe & Hoffmann (vinder af Danish Music Awards Folk – Årets Nye Talent 2015 samt Katapult Talentkonkurrence 2018) sammen med guitaristen Villads Hoffmann.  I dag studerer Emma svensk folkemusik på Skurups Folkhögskola i Skåne og er aktiv som komponist, arrangør og musiker i en række ensembler spredt ud over Norden.


Bo Asger Kristensen
Bo Asger Kristensen er en alsidig dirigent, sanger og komponist, der især har specialiseret sig i det kammermusikalske arbejde med mindre grupper.
Bo har studeret klassisk korledelse ved Det Jyske Musikkonser-vatorium under Søren Birch, Carsten Seyer Hansen og Søren Kinch Hansen. Den romantiske og klangfulde musik er Bos kernerepertoire, og det særligt udviklede øre for denne musik har gjort ham til en efterspurgt projektdirigent for talrige Københavnske kor.  
I efteråret 2016 var Bo en af drivkræfterne bag stiftelsen af både Vokalensemblet Dekorum og Kammerklubben Kammerorkester, der begge havde debut i efteråret 2016. Bo er ligeledes en erfaren solo- og ensemblesanger, og i 2017 afsluttede han en privat sanguddannelse ved Anne Rosing-Instituttet under Anne Rosing og Louise Fribo.