Koncertkalender
 
Nedenstående er listet musikalske arrangementer og koncerter i Rosenvængets Sogn, herunder Frihavnskirken og Lutherkirken. Hvor pris ikke er anført er musikarrangementerne gratis.    
     
  Workshop-koncert med Bjarne List Nissen, Frihavnskirkens Pigekor og Frihavnskirkens juniorsangere
FRIHAVNSKIRKEN
Lørdag den 29. april kl. 15:00
Workshop-koncert med sangskriver Bjarne List Nissen og Frihavnskirkens pigekor og Frihavnskirkens Juniorsangere. Bjarne er komponist, pianist og musiklærer og skriver skønne sange, som spænder fra "blød bossa" og "cool jazz" til smukke julesange til englebør . Hans sange har flere gange været uropført i Tivolis koncertsal og i Koncerthuset med DRs Børnekor. Han vil i løbet af lørdagen arbejde med pigekorssangerne og resultatet kan høres kl. 15:00.
     
  "Fra elendighed til hÅb" – Decem Voces
FRIHAVNSKIRKEN
Lørdag den 29. april kl. 20:00
Musik af Esenvalds, Mauersberger, Schein, Lotti og Kuhnau. Decem Voces er et lille a cappella ensemble på ti sangere (to på hver stemme SSATB). Decem Voces dirigeres af Charlotte Muus Mogensen. Charlotte er uddannet organist og kantor fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1990, og har siden været ansat som organist i Folkekirken, senest i Skt. Katharina kirke, St. Heddinge.
     
  NØrre Gymnasiums kor
FRIHAVNSKIRKEN
Søndag den 30. april kl. 16.30
Nørre Gymnasiums Kor er et frivilligt og ambitiøst skolekor med ca. 60 sangere. Den overvejende del af korets arrangementer udarbejdes af korets ledere, Thomas Lynnerup Jakobsen og Thomas Hammer.

Koret arbejder typisk i projekter, fra deltagelse i skolens store teaterkoncerter/musicals til andre mere traditionelle koncerter på skolen og i københavnske kirker og de tager årligt på koncertrejse til udlandet; i foråret besøger koret Berlin, hvor der blandt andet er arrangeret koncerter på Freie Waldorfschule Kreuzberg og De Nordiske Ambassader samt i den danske kirke i Berlin.
     
  Det rytmiske, professionelle vokalensemble TONIA
FRIHAVNSKIRKEN
Fredag den 5. maj kl. 17:00
Vokalensemblet Tonia vil denne eftermiddag fylde Frihavnskirken med smukke forårsharmonier. Ensemblet består af professionelle sangere, som synger en blanding af rytmisk og klassisk musik samt verdensmusik, selvkomponerede stykker og improvisationer. Eftermiddagen byder dermed på et varieret sangprogram omgivet af kirkerummets flotte akustik.
     
  "Momentums debutkoncert"
– Dirigent Bonnie Denise

FRIHAVNSKIRKEN
Fredag den 5. maj kl. 20:00
Entré: kr. 50,00
A cappela-pop, soul mm. Dirigent Bonnie Denise skriver:
"Momentum er enhver dirigents drømmekor. De dygtige sangere, solister og performere udgør tilsammen en stærk musikalsk cocktail. Momentum er et kor jeg længe har drømt om at samle, og efter nogle år i støbeskeen er det nu blevet virkelighed! Dette er vores første koncert siden vi startede i september sidste år. Vores eneste optræden indtil videre har været som opvarmning for Basix til deres julekoncerter i Købehavn"
     

  Sensommerkorets forÅrskoncert og korleder Ditte Rejnholdt Jensen
FRIHAVNSKIRKEN
Søndag den 7. maj kl. 16:00

Sensommerkoret går sommeren i møde med et blandet program fyldt med danske sommersange der inviterer solen og de lyse nætter tilbage. Ind imellem synger de sange og viser fra forskellig tid og sted, fra både den rytmiske og klassiske verden.
     
  "Tango for bandoneon og kor" – Vokalensemblet Kolorit og
Jonna Pirttijoki (bandoneon)

FrihavnsKIRKEN
Søndag den 14. maj kl. 16:00
Vokalgruppen Kolorit har i dette forår fordybet sig i tango – både den argentinske tango med musik blandt andet af Astor Piazzolla og den finske tango, som er en helt særlig version af tango. Gruppen har indledt et samarbejde med den finske bandoneon-spiller, Jonna Pirttijoki. LÆS MERE >
     
  KONCERT MED CON BRIO-KORET
FrihavnsKIRKEN
Lørdag den 20. maj kl. 16:00
Musik af Barber, Rutter, Liszt og Kodaly. Dirigent Signe Krog-Meyer og pianist Mimi Kjær Dulong. Con Brio-koret blev stiftet i 1984.
     
  Vokalensemblet Invoca
FrihavnsKIRKEN
Søndag den 21. maj kl. 16:00
A cappella kor-musik af Niels Balle, Flemming Jensen, Johann H. Schein, Aaron Copland, Vagn Holmboe, Benjamin Britten mfl. Nachspiel efter koncerten, hvor alle er velkomne.
     
  "Lieder, arier og sange" mezzosopranerne Sigrid Matilda Thordsen og Sophie Haagen
FrihavnsKIRKEN
Søndag den 21. maj kl. 19:30
Pianisterne Berit Johansen Tange og Søren Pedersen. Musik af Messiaen, Schumann, Schönberg, Mahler, Mozart mfl. LÆS MERE >
     
  ”Islandske kor synger sommeren ind”
FrihavnsKIRKEN
Lørdag den 27. maj kl. 16:00
Kvindekoret i København og Spejderkoret fra Reykjavik mødes for at synge koncert. Korene er forskellige, men deler den islandske sangglæde og entusiasme. Programmet vil være blandet, med udgangspunkt i islandsk og nordisk musik. Dirigent for Kvindekoret er Sigga Eythorsdottir og for Spejderne er det Alda Ingibergsdóttir.
     
  Baryton Antonio Medone, pianist Semion Balchem og "Special guest surprise"
FrihavnsKIRKEN
Søndag den 28. maj kl. 16:00
”Viva Italia” – Musik af Verdi, Puccini mfl. og neapolitanske sange. Antonio Luciano Medone har været solist ved mange koncerter i Danmark, Polen, Italien, og sunget på mindre operascener.

Han har bla. studeret ved Musikvidenskabelig Institut i København, på Operaakademi i Italien og hos professor André Orlowitz i København, foruden at være en værdsat arkitekt-designer. Specialiseret i bla. buffo-roller og karaktér-rollefaget fra italiensk opera i roller som Germon, Nabucco, Scarpia m.fl.
     
  Kammermusik af Brahms, Schumann, Schubert mfl.
FrihavnsKIRKEN
Torsdag den 1. juni kl. 20:00
Juliana Koch (obo) og Livio Russo (klarinet) fra det kgl. Kapel samt pianisterne Galya Kolarova og Emil Gryesten Jensen. LÆS MERE >
     
  "Fra solopgang til solnedgang" –
sommerkoncert med Panumkoret

FrihavnsKIRKEN
Tirsdag den 6. juni kl. 20:00
Entré: kr. 60,00 og kr. 40,00 for studerende
Panumkoret synger deres årlige sommerkoncert under ledelse af Jon Hollesen med et program, der beskriver solens rejse over himlen. LÆS MERE >
     
  Sommerkoncert med
kvindekoret Harmonize

LutherKIRKEN
Tirsdag den 6. juni kl. 20:00
Harmonize er et rytmisk kor, som har eksisteret siden 2008. Koret består af 20 unge kvinder, der synger pop, soul, folk og jazz under ledelse af Bonnie Denise Christiansen. Til sommerkoncerten synger koret sange af kvindelige komponister. Så tag den nærmeste under armen og kom med til en koncert med skøn musik og lækre melodier i fokus – Harmonize glæder sig meget til at se dig og synge for dig!
     
  Dobbeltkoncert med
Koriosum og Doo Wop

FrihavnsKIRKEN
Torsdag den 8. juni kl. 19:30
Entré: kr. 80,00
A cappella-pop i sprudlende arrangementer.

Koriosum
Koriosum holder til på Vesterbro og synger a cappella-arrangementer af moderne popmusik. Koret har 30 aktive korsangere i næsten alle aldre. Denne sæson synger koret under ledelse af Kristian Skårhøj. Udover bagkatalog med musik af bla. Mika, The Beatles og alskens mere sæsonbaserede satser bydes på numre af bla. The Real Group, Agnes Obel og Lisa Ekdal. Med underfundighed, humor og overraskelser, men stadig trofaste mod originalversionerne. Læs mere på: koriosum.dk

Doo Wop
Doo Wop – et a cappella kor med sjæl! Doo Wop synger nyere rytmisk musik med fokus på kvalitetspop i 4 - 6-stemmige arrangementer. Koret fortolker og formidler sangene og stemningen i dem på sin unikke måde "med sjæl". Doo Wop har eksisteret i over 20 år og ledes af Niels Bosworth. Læs mere på: doowop.dk
     
  Klavereftermiddag
med Christian Kliber

FrihavnsKIRKEN
Lørdag den 10. juni kl. 16:00
Musik af Schumann, Scriabin og Grieg. LÆS MERE >
     
  Sommerkoncert med Frihavnskirkens Pigekor, Frihavnskirkens juniorsangere og Østerbro Pigekor
FRIHAVNSKIRKEN
Onsdag den 14. juni kl. 19:00
Sommerkoncert og sæsonafslutning med Frihavnskirkens Pigekor, Frihavnskirkens Juniorkor, Østerbro Pigekor, korleder Marlene Lollike og organist Morten Schousboe.
     
  Estil Duo
LutherKIRKEN
Søndag den 14. juni kl. 19:30
Fatima Trives Escolano (klarinet) og Sandra Plauskaite (klaver). En duo med klarinet og piano duo er endnu ikke almindelig indenfor kammermusik og duoen spiller både de traditionelle stykker for klarinet og klaver samt de ikke så velkendte stykker.
     
 
"Musik af mulden" – danske folkesange i nye arrangementer for kor
FrihavnsKIRKEN
Torsdag den 15. juni kl. 20:00
Entré: kr. 50,00
Vokalensemblet Dekorum har søsat et projekt, hvor de har bedt en bred vifte af komponister om at lave nye arrangementer af danske folkeviser for blandet kor. Violinist Clara Tesch binder de nye arrangementer sammen af danse og andre folkemusikstykker for soloviolin. LÆS MERE >
     
  Canto Novo synger rock, pop og klassisk
FrihavnsKIRKEN
Søndag den 18. juni kl. 16:00
Canto Novo koret er et velfungerende amatørkor med over 25 år i bagagen, der historisk har rekrutteret sin største medlemsskare fra Novo Nordisk. Syngende kemiingeniører, dyrlæger, laboranter, sygeplejersker, biokemikere og kommunikationsmedarbejdere har et fritidsfælleskab i kormusikken. Koret er nu mere åbent, og deres særkende er, at de favner fra klassisk over viser til pop og rock og jazz, med og uden akkompagnement og på alskens sprog. Dirigent er Thomas Lynnerup Jakobsen.
     
  Kammerkoret Broccoli, solister mfl.
FrihavnsKIRKEN
Tirsdag den 20. juni kl. 20:00
Entré: kr. 100,00
Niels W. Gades Elverskud og kormusik af Felix Mendelsohn. LÆS MERE >
     

Foto: Morten Abrahamsen
  Vokalselskabet GLAS
FrihavnsKIRKEN
Torsdag den 22. juni kl. 20:00
Entré: kr. 80,00
Ny nordisk kormusik og bulgarsk kvindesang med Maria Kynne (DK), Else Juutilainen (DK/FIN), Marte Schau (N), Tine Refsgaard (DK), Katrina Petersen (FO/DK) og Elisabeth Vik (N/S). LÆS MERE >
     
 
Copenhagen Jazz Festival i Frihavnskirken
FrihavnsKIRKEN

Den 7. - 14. juli
Entré: kr. 50,00 pr. koncert

18 jazzkoncerter i Frihavnskirken i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival.