Kommende koncerter
 
Nedenstående er listet musikalske arrangementer og koncerter i Rosenvængets Sogn, herunder Frihavnskirken og Lutherkirken. Hvor pris ikke er anført er musikarrangementerne gratis.
     
November 2018
 

  ”Ud af mØrket”
Frihavnskirken
Søndag den 18. november kl. 16:00
Umbra Ensemble spiller islandsk folkemusik. De fører lytterne ind i mystikkens verden med gammel musik fra forskellige lande; Island, Finland, England, Tyskland, Spanien og Catalonien. LÆS MERE >
     

  Adventskoncert med Vokalensemblet Invoca
Frihavnskirken
Søndag den 25. november kl. 16:00
Kormusik af Niels Balle, Flemming Jensen, Mendelsohn, Niels la Cour, Morten Lauridsen, Per Nørgård mfl. Vokalensemblet InVoca blev stiftet i 2009 af Niels Balle og Flemming Jensen og består pt. af 9 sopraner, alter og 8 tenorer / basser. Koret har en forkærlighed for nyere nordisk musik og ældre musik i moderne arrangementer / kompositioner og dyrker i den sammenhæng den tætte og egale klang. Korets medlemmer er alle rutinerede kor- og kirkesangere, som har udøvet musiske aktiviteter gennem en lang årrække, og den store interesse for korsang ledsages af et tilsvarende ambitionsniveau. Koret synger uden dirigent, hvilket kræver et større musikalsk ansvar hos den enkelte korsanger. 
     

  PrÆdebut fra DKDM: Twincussion Percussion Duo
Frihavnskirken
Torsdag den 29. november kl. 20:00
”Twin drumbeat from Taiwan to Denmark”. Jen-Yu Chien og Jen-Ting Chien spiller marimba, vibraphone mm.
Musik af Veldhuis, Bach, Golinski, Nørgård, Yi-Chih Lu mfl. LÆS MERE >
     
December 2018
 

  Julekoncert med Claudius-koret
Frihavnskirken
Lørdag den 1. december kl. 16:00
Musik af Mozart, Elgar, Langgaard mfl. Claudius-koret er et seriøst fire-stemmigt kor med ca. 40 medlemmer, hjemmehørende på Frederiksberg. Koret synger fortrinsvis klassiske værker.
Læs mere på: claudius.minisite.dk
     

  Julekoncert med “POP-Pigekoret“ Harmonize
Frihavnskirken
Søndag den 2. december kl. 16:00
Harmonize er et kvindekor, der består af 24 kvinder i 20 - 40’erne. Koret arbejder med dynamik, udtryk og med kroppen og lægger vægt på flotte harmonier og musikalitet, men de synes, det er ligeså vigtigt at have en skøn udstråling og lave harmonier, der sidder i skabet. De synger rytmisk både på dansk, engelsk og svensk – alt fra Sort Samvittighed over Anne Linnet til Beyoncé. I anledning af julen synger de ligeledes dejlige fortolkninger af skønne julesange.
     

  Christina Boelskifte synger Julesoul og Gospel
Frihavnskirken
Søndag den 2. december kl. 20:00
Entré: kr. 120,00
Christina Boelskifte (sang) og Mikael Nordmark (klaver). Christina Boelskifte er en anerkendt solist og optræder jævnligt for bla. dronning Margrethe, med funkgruppen Blast etc. Denne gang har hun den svenske pianist Mikael Nordmark med, og sammen leverer de en musikalsk oplevelse med indlevelse og nærvær. Repertoiret spænder fra amerikanske klassiske jazz standards i nye soul forklædninger til egne kompositioner. 
     

  StØttekoncert for bØrn
Lutherkirken
Tirsdag den 4. december kl. 19:00

Billetter i forsalg: kr. 295,00 + gebyr på: billetto.dk
Så slår Lutherkirken dørene op for den tredje støttekoncert for børn, hvor hele overskuddet fra billetsalg og sponsorater går ubeskåret til børn i Danmark. Organisationerne er Ronald McDonald Hus, Børns Vilkår (børnetelefonen) og Julehjælpen, der har frivillige medarbejder, så pengene går til børnene. I år deltager bla. Joachim Kno, Silas Holst, Stine Rosengren, Liv Oddveig Midtmageli, Frank Clifforth, Celine Warming, Jens Jacob Honoré, Michael Due, Stephanie Faber Bertelsen, Østerbro Pigekor, MacRossel og Micas Jørgensen.
     

  Vokalgruppen Kolorit synger julen ind
Frihavnskirken
Tirsdag den 4. december kl. 20:00
Latinamerikansk julemusik og nordiske juletoner. Få varmen og julehumøret med skøn og fængende latinamerikansk julemusik og velkendte nordiske juletoner i en ny dragt – gammel julevin på nye flasker. Vokalgruppen Kolorit ledes af Niels Græsholm.
     

  Julekoncert med Momentum
Frihavnskirken
Torsdag den 7. december kl. 19:30
Entré: kr. 60,00 / Stud: kr. 40,00 / Under 15 år: gratis

Momentum er et ambitiøst rytmisk a cappella-kor med et varieret repetoire, der spænder fra indieballader over powerpop og medleys. Momentum er spændende klange, anderledes repertoire og innovative kor-formationer! Koret ledes af Bonnie Denise, der startede koret i august 2016.
     

  Julekoncert mED Con Brio-koret
Frihavnskirken
Lørdag den 8. december kl. 16:00
Con Brio-koret har i denne sæson kastet sig over Haydns Skabelsen, som de i efteråret 2019 skal opføre sammen med Jesper Grove og Lille Mukos Veterankor. Til julekoncerten i år byder koret på en sats herfra, foruden Somewhere fra Bernsteins West Side Story som markering af 100-året for komponistens fødsel. Herudover er Fauré og Berlioz på programmet – samt en buket julesange, naturligvis! Dirigent er Signe Krog-Meyer, og koret ledsages af pianist Mimi Kjær Dulong.
     

 

Koret Mittimillan (Finland)
Lutherkirken
Lørdag den 8. december kl. 16:00
Mittimillan, eller MiM har base i Kronoby, i den svensktalende Österbotten i Finland. De 30 sangere i koret kommer både fra Kronoby og andre omkringliggende byer.

Koret synger både nye og ældre viser og sange, salmer og klassiske musikstykker såvel som rock og pop. Siden 2014 har koret sunget under ledelse af Tobias Elfving.

     

  Lutherkirkens 100-Års JubilÆumskoncert
Lutherkirken
Søndag den 9. december kl. 13:30
Flemmming Dreisig spiller på orgel ved Lutherkirkens jubilæumskoncert. Programmet omfatter musik af
Antonio Soler, Flemming Dreisig, Felix Mendelssohn- 
Bartholdy, J.S. Bach, Sverre Eftestøl, Cèsar Franck og Théodore Dubois.
     

  Julekoncert mED Canto Novo
Frihavnskirken
Søndag den 9. december kl. 16:00
Klassisk, pop, rock, jazz med og uden klaver. Syngende kemiingeniører, dyrlæger, laboranter, sygeplejersker, biokemikere og kommunikationsmedarbejdere har et fritidsfælleskab i kormusikken. Canto Novo koret har over 25 år i bagagen og er et velfungerende amatørkor, der historisk har rekrutteret sin største medlemsskare fra Novo Nordisk. Korets favner helst så bredt som muligt: fra klassisk over viser til pop og rock og jazz, med og uden klaverakkompagnement. Koret synger hvert år sommer- og julekoncert i Frihavnskirken. De har haft samarbejde med kammerkoret Anima fra Dublin, både i Danmark og i Irland. Korets dirigent Thomas Lynnerup Jakobsen har stået i spidsen for koret siden 2004 og arbejder i det daglige som lektor i musik og engelsk ved Nørre Gymnasium. Han laver størstedelen af korets arrangementer. Julekoncerten omfatter såvel klassisk som rytmisk kormusik, det meste a cappella, meget med juletema, en stor del i egne arrangementer.
     

  Musikskolens Julekoncert
Frihavnskirken
Mandag den 10. december kl. 18:00
Københavns Musikskoles klaverelever spiller julekoncert.
     

  Bare Damer – rytmisk korkoncert
Lutherkirken
Onsdag den 12. december kl. 20:00

Billetter i forsalg: kr. 60,00 på
MobilePay 2628 2341 (Marianne Bom)

“Bare Damer“ fylder Lutherkirken med rytmisk sang og musik og eget husorkester. Koret består af 40 kvinder, der under ledelse af Kim Barkenskjold Andersen synger Kims egne arrangementer af populærmusik med smittende glæde. Hver sæson har sit tema, og under denne koncert bliver der særlig mulighed for at nynne med på tyske hits af f.eks. Nena, Andreas Bourani og Joris. 
     

  De 9 lÆsninger
Frihavnskirken
Torsdag den 13. december kl. 19:30

Musikgudstjeneste ved en af sognets præster. Vokalensemblet Dekorum, Østerbro Pigekor, Frihavnskirkens Juniorsangere og Frihavnskirkens Pigekor medvirker.

De 9 læsninger
er en musikgudstjeneste og en forberedelsesgudstjeneste til julen. Traditionen stammer fra England, hvor den første gang blev fejet den 24. december 1918 i King’s College Chapel i Cambridge. Siden er den fejret samme sted hvert år pånær julen 1930.

Temaet for gudstjenesten er – sådan som det udtrykkes i valget af bibelteksterne – målet og formålet med Guds kærlighed til hele sin skabning.
     

  Julekoncert med Carmen Curlers
Frihavnskirken
Lørdag den 15. december kl. 16:00
Entré: kr. 50,00

En fast, festlig og hyggelig indgang til julen. Festlig fordi repertoiret rummer ægte julestemning samt klassiske såvel som poppede sange. Hyggelig fordi koncerten efterfølges af komsammen for publikum og sangere i kirkelokalerne til meget fordelagtige barpriser. Carmen Curlers er et LGBT+ kor, der blev oprettet i 1991. Det er 22 meget forskellige sangere, der nyder at synge sange i stort set alle kategorier. Koret er meget glade for at tage til LGBT-korfestivaler i udlandet. I maj 2018 deltog koret i en stor festival i München, Various Voices med 3000 sangere og næsten 100 kor fra nær og fjern. I 2019 går turen til Stockholm til en nordisk korfestival, Queertones med 300 sangere og 20 kor.

     

  Sensommerkorets Julekoncert
Frihavnskirken
Søndag den 16. december kl. 16:00
Koret synger et bredt repertoire af klassisk og rytmisk musik fra Bach til Kim Larsen – og så naturligvis julemusik. Kolrleder og dirigent Margit Haahr Østermark, pianist Anna-Sofie Høegh Andersen.
     

  Kammerkoret Aventura
Frihavnskirken
Søndag den 16. december kl. 19:30
Entré: kr. 50,00
Renaissancemusik, nordisk musik og nyere kompositionsmusik. Julens koncertprogram indeholder julemusik fra alle de store stilperioder mens der bliver fortalt, hvordan man holdt jul – hvornår og hvorfra blev de forskellige nuværende traditioner indført og hvad er gået i glemmebogen. Musikken fra middelalderen vil blive sunget i dragter med sang under procession, dansende munke og nonner og evt. lystænding. LÆS MERE >
     

  Julekoncert med
Kammerkoret Broccoli

Frihavnskirken
Tirsdag den 18. december kl. 20:00
Entré: kr. 50,00
Kom i julestemning til toner af Britten, Hartmann, Holst, Høybye, Kristensen og Pedersøn og syng selv med på de kendte julesalmer!

Kammerkoret Broccoli er et blandet kor, der blev dannet i 1984 og har til huse i Enghave Kirke på Vesterbro i København. Korets dirigent er Bo Asger Kristensen, der er uddannet både sanger og korleder. LÆS MERE >
     

  “NÅr du ser et stjerneskud“ –
Vokalensemblet Dekorum

Frihavnskirken
Torsdag den 20. december kl. 20:00
(dørene åbner 19:30
)
Entré: frivilligt bidrag
– modtages kontant eller på MobilePay i døren

Den 20. december fører Vokalensemblet Dekorum dig igennem en eventyrlig og stjerneklar julekoncert. Lyset fra stjernen over Betlehem danner rammen for koncertens tema, og leder os igennem musik af blandt andre Francis Poulenc og Bo Asger Kristensen og sange fra Disneys eventyrlige univers. Hjerteligt velkommen! LÆS MERE >
     

  "Danse rundt om flyglet"NytÅrsgalla
Frihavnskirken
Lørdag den 29. december kl. 15:00
Entré: kr. 150,00 (Musik og ”bobler”)

Tre virtuose pianister, Kiev piano-duo (Ukranie) og Elisabeth Holmegaard Nielsen, kæmper om pladsen ved tangenterne med farverig musik for 1 til 6 hænder af Strauss, Ravel, Rachmaninov, Svendsen, Langgaard mfl.

Der serveres bobler og søde lækkerier i Frihavnskirkens store sal efter koncerten. Her ønskes godt nytår med musikerne i hyggelig salonstemning. LÆS MERE >
     
Januar 2019
 

  NytÅrskoncert med Agnes Wolska (sopran), Lars Fosser (baryton) og Semion Balschem (klaver)
Frihavnskirken
Søndag den 6. januar kl. 15:00
Entré: kr. 50,00
Arier, sange og duetter af Verdi, Dvorak mfl. LÆS MERE >