Sankt Pauls Kammerkor

30-Års jubilÆumskoncert
Frihavnskirken
Tirsdag den 9. oktober kl 20:00
Musik af J.S. Bach, A. Bruckner, W. Peterson-Berger og C. Debussy.

Sankt Pauls Kammerkor blev etableret i 1988 i samarbejde med Peter Brenøe Lange, der dengang var organist i Sankt Pauls Kirke i Nyboder. Koret bestod dengang af gamle
  gymnasiekammerater og venner der kunne synge, og som tiden er gået, er alle blevet ældre og har både fået job og familie. Der har naturligvis været en del udskiftning af sangere undervejs, men der er stadig nogle stykker, som har været med fra begyndelsen. Det er alle glade amatører, som elsker at være sammen og synge.

Dirigent Torsten Nielsen, er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, dels med diplomeksamen i kor-og ensembleledelse hos bla. professor Dan-Olof Stenlund, dels med pædagogisk eksamen i hovedfaget sang. Torsten er desuden aktiv som solist og er fast medlem af DR-Vokalensemblet samt underviser på Sangskolen, Sankt Annæ.

Koret synger overvejende klassisk og kirkeligt a cappella-repertoire med værker fra både ældre og nyere tid. I de seneste år har koret arbejdet meget med nyere nordiske komponister, heriblandt Niels la Cour, Vagn Holmboe, Sven-Erik Bäck og Lars Erik Larsson.

I december 2000 udgav koret sin første cd Stemninger med udvalgte værker inden for primært nyere dansk og svensk musik. I 2006 fulgte cd'erne Beatitudini med værker af den nulevende danske komponist Niels la Cour, og ...saa ved jeg Julen kommer med danske og udenlandske julesange og -salmer.

Korets 30-års jubilæumskoncert vil indeholde et lille udpluk af de bedste musikstykker de har haft på repertoiret igennem årene bla. høre Jesu, meine Freude af J.S. Bach, Fred hviler over land og by og Agnus Dei af A. Bruckner, samt musik af W. Peterson-Berger, C. Debussy. For to år siden flyttede koret fra Sankt Pauls Kirke til Kapernaumskirken, hvor de holder til nu.