Rosenborg Frihavns Børnehave 3

Sognets BØrnehave i Frihavnskirken
Børnehaven er beliggende Willemoesgade 68 på Østerbro og er åben fra mandag til torsdag kl. 7:00 – 16:45 og fredag kl. 7:00 - 16:00.

Børnehavnen bestræber sig på at være ude og lege hver dag og slutter ofte dagen på Livjægergade legeplads eller i Classens Have. Hvis afslutningen er på Livjægergade legeplads går turen altid ad Fiskedamsgade forbi Langelinieskolen i Holsteinsgade, hvor en seddel med information opsættes på døren til børnehaven.

I vinterhalvåret går er der børnegudstjeneste i Frihavnskirken en gang om måneden sammen med børnehaven i Livjægergade.

Der lægges vægt på, at børnene kender deres nærmiljø, men synes også det er vigtigt, at bybørn både lærer naturen og den by de bor i at kende. Vigtig er det at give børnene nogle kulturelle oplevelser og at børnene lærer at færdes i trafikken og i de offentlige transportmidler. Derfor er der fast turdag om torsdagen.

Hvert år tages en tur i skovbørnehave. Da denne er en bybørnehave er det vigtigt at give børnene et godt forhold til naturen. Typisk vil det være et forløb i foråret, hvor
  urdagene anvendes til formålet. Turen er altid til det samme sted i skoven, hvor man kan følge naturens gang f.eks. følge haletudsernes udvikling fra tudse til frø. Skovbørnehaven er også med til at give børnene et indtryk af hinandens forskelligheder: nogle børn er gode til at tegne eller lege med børnehavens legetøj, mens andre er gode til at klatre i træer og bruge skovens muligheder.

Hvert år opføres en forestilling f.eks. cirkus eller teater, som vi vises for forældrene.

Alt hvad der hedder fastelavn, påske og jul afholdes efter almindelig kendte danske traditioner f.eks. fastelavnsris, skriver gækkebreve, og julehygger hver dag i december måned. Desuden bliver der holdt julefest for alle børn, søskende og forældre. Til alle højtiderne bliver der klippet og klistret.

Albert er børnehavens abe, som bor oppe på hylden inde på kontoret. Han har sin egen kuffert og engang imellem kommer han med sin kuffert, med noget i. Det kan være en sang eller noget til en aktivitet vi skal lave den dag… børnene er meget glade for ham.

Velkommen i børnehaven!
Læs mere på: rosenborgfrihavn.kk.dk/Institution_3