Rosenvængets sogns menighedspleje

Ingen kan alt

Alle kan noget

Sammen kan vi meget

 

 

Hvad er menighedsplejen?

 

 

Helt tilbage til de allertidligste kristne menigheder, har man givet næstekærligheden udtryk som hjælp til samfundets syge og nødlidende.

Det kan gøres på mange forskellige måder. Det er forskelligt, hvad vi savner, og dermed også hvad vi har brug for. Hvis jeg er ensom, trænger jeg til fællesskab og nærvær, hvis jeg er ramt på min økonomi, kan jeg have brug for en håndsrækning til mig selv eller mine børn.

 

Hvad gør menighedsplejen konkret?

 

Menighedsplejen er en uafhængig forening med en demokratisk valgt bestyrelse.

Vi samler penge ind til at kunne støtte folk i nød – både mennesker fra sognet – og folk der tilfældigt finder vejen forbi.

Vi samler penge ind næsten hver søndag efter højmessen, og ved at afholde ”Søsteraftener”, jule – og påskemarkeder og andre events, hvor alle indtægter går ubeskåret til Menighedsplejen.

Hvad går pengene til, og betyder det noget?

Når efterår og vinter nærmer sig, begynder de hjemløse for alvor at lide nød. De mangler varmt tøj, et par nætter på et herberg og en snak med et medmenneske.

I foråret fik vi besøg af en hjemløs, der var blevet overfaldet en nat, mens hans sov på en bænk i Fælledparken. Ud over en alvorlig flænge i baghovedet, havde han mistet sin rygsæk og sovepose. Det var alt, hvad han ejede.

En langtidssygemeldt, enlig mor til tre drenge sendte en ansøgning om sommerferiehjælp og medsendte et beskedent overslag på udgifter. Den billigste bus til Aarhus, fire entrebilletter til Tivoli Friheden og tre is (gratis overnatning hos en veninde).

En enlig far søgte om julehjælp: 200,- til en rød brandbil til hans 5-årige søn.

Det er ikke store beløb, der bliver søgt om, og det er ikke store beløb vi kan give.

Men det gør en forskel!

Hvordan ansøger man?

Send en mail til en af sognets præster, og beskriv din situation, så vil du høre fra os. Alle henvendelser bliver behandlet anonymt og under tavshedspligt.

Jeg vil gerne give en hånd. Hvordan?

Vi takker for alle bidrag – store som små. Du kan indbetale bidrag til
Menighedsplejen på MobilePay 757837 (skriv gerne 'menighedspleje' i tekstfeltet) eller indbetale til bankkonto reg.nr. 1551 kto.nr. 3121461714.

 

Du kan også hjælpe os ved at give en hånd til de arrangementer, vi afholder til fordel for Menighedsplejen. Det kan du orientere dig om på vores hjemmeside, eller ved at kontakte formand og næstformand for Menighedsplejen:  Sognepræst Lene Tvilling (LTV@KM.DK ) og sognepræst Rikke Juul (RJ@KM.DK). Du kan også sende en mail til kirkekontoret med dine kontaktoplysninger, og om hvad du eventuelt vil tilbyde af frivillig arbejdskraft.

 

 

 

De økonomiske midler kommer via donationer, indsamling i kirkernes bøsser, testamentariske gaver og indsamling ved sognets julekalender mm.

Menighedsplejens bankkonto er reg.nr.: 1551, konto-nr.: 3121461714 og MobilePay 757837 (skriv gerne 'menighedspleje' i tekstfeltet)

 

 

Bestyrelsen:

Lene Tvilling, forperson